Алексей Петров и Васил Божков - две емблематични и противоречиви лица

...
Алексей Петров и Васил Божков - две емблематични и противоречиви лица
Коментари Харесай

Lupa.bg припомня: Свидетел: Алексей Петров поръча Васил Божков

Алексей Петров и Васил Божков - две емблематични и противоречиви лица от българския преход неведнъж са били свързвани един с различен. Първият към този момент е мъртъв, а вторият през днешния ден кацна в София и бе задържан, откакто три години се укриваше в Дубай поради повдигнати му голям брой обвинявания.

Днес швейцарският юрист на Васил Божков - Стоян Баумайер съобщи в София, че неговият клиент и Алексей Петров в никакъв случай не са се познавали. " Техните пътища в никакъв случай не са се пресичали ", безапелационен бе юристът.

Според очевидци обаче това не е тъкмо по този начин. Lupa.bg напомня някои от обстоятелствата и изказванията на очевидци, направени под клетва в съда.

Бившият консултант в ДАНС Алексей Петров поръчал убийството на един от най-богатите българи - Васил Божков. Това съобщи под клетва в съда очевидецът по делото „ Октопод ” Пламен Устинов, който бе разгласен за „ основен ” от медии, прокуратура и Министерство на вътрешните работи за доказването на обвиняванията против Петров и компания.



Алексей Петров считал, че е поръчан от Васил Божков

Шокиращите разкрития някогашният гард от НСО направи през май 2012 година пред Софийския градски съд. Освен това Устинов разгласи, че Трактора желал да бъдат убити и шефа на " Литекс " Гриша Ганчев и предприемача Валентин Шотев надлежно през 2002 и 2008 година

Пламен Устинов изясни, че поръчката за физическата разпродажба на Божков пристигнала през 2006 година Алексей Петров я упълномощил с изключение на на „ основния очевидец ” и на Момчил Кръстев. Кръстев бе измежду задържаните с тогавашния „ предан жител ” в границите на интервенция „ Октопод ”, само че бе освободен след седмица. 



Пламен Устинов съобщи в съда, че Трактора е изискал да бъдат убити предприемачите Васил Божков, Гриша Ганчев и Валентин Шотев 

Бившият гард от НСО изясни още, че незабавно след ареста на Петров през 2010 година при него почнали да вървят разнообразни хора, които му предложили по 10 000 лв., с цел да не дава показания. Три години, откакто свидетелства против Трактора по делото " Октопод " Устинов бе съсечен с секира. Той оцеля, само че от този момент насам за него не се е чуло нищо.

През 2002 година обаче по време на първия сериозен атентат против Алексей Петров, който тогава е офицер под прикритие, плъзнаха клюки, че заповедта за неговото очистване е пристигнала от Васил Божков.

Според мнозина по това време някогашната барета е трябвало да стане шеф на ГДБОП. На 14 август същата година Алексей Петров напуща басейна „ Спартак “, където има офиси и се среща с хора.

Излиза в 23 часа дружно с дамата до него Ива Павлова и още един мъж – Румен Пешев, който е убит пред дома си в София през 2006 година Тримата вървят умерено към колите си. В този миг от горичката до паркинга проехтяват изстрели. Алексей Петров се свлича на земята. Ива Павлова и Румен Пешев са леко ранени. Охраната реагира със забавяне и стартира да стреля към гората, само че нападателите към този момент са избягали. Травмите по тялото на Алексей Петров са съществени, само че той оцелява. 



Екс баретата Бай Добри бе задържан за покушението против Алексей Петров през 2002 година

За покушението по-късно е задържан Николай Добрев – Бай Добри. Той също е някогашна барета. Служил в отряда дружно с Алексей Петров. Когато напуща Министерство на вътрешните работи, Добрев става началник на защитата на Васил Божков. По време на атентата против Алексей Петров и при ареста му няколко месеца по-късно също е на работа при хазартния необут. Заедно с него са задържани още няколко мъже, посочени за причинители и помагачи при атентата. Делото по този начин и не стигна до съда. Причините остават в архивите на следствието.

Но по следствията има данни, че Алексей Петров и Бай Добри дружно са направлявали сводничеството в няколко столични хотела преди доста години, само че са се скарали за пари. По-късно Петров декларира, че сътрудника му от отряда на баретите няма претекст да го убива.

Неофициално обаче очевидци настояват, че Алексей Петров бил уверен, че босът на „ Нове Холдинг “ го е поръчал на някогашната барета и собствен охранител Бай Добри през лятото на 2002 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР